Turen til Sostrup
Museumsforeningen for Ebeltoft og Omegn

Kulturhistorisk forening for Syddjurs KommuneTuren til Sostrup


startede planmæssigt kl. 9.30 fra Fregatten, og de 50 deltagere, som fyldte bussen med godt humør, så frem til en rigtig god dag. Første stop var Sostrup Slot og Kloster. Her så vi en imponerende alle af kastanjetræer, og nogle lagde måske også mærke til et ca. 300 år gammelt platantræ – måske det ældste i Danmark. Det er man ved at undersøge

Klik på et billede for en større udgave


Vi blev mødt at to meget kompetente rundvisere, der på tog os med rundt og satte os ind i stedets meget spændende historie. Vi så den interessante Maria Hjerte Kirke, med flotte mosaikker og et meget anderledes alter. Derefter gik vi ovenpå og havde et fint kig ned i kirken, hvorefter det handlede om imponerende pyramidesal, hvor der holdes fester m.m.

Derefter var det selve slottet, det handlede om, hvor de renoverede saloner gjorde stort indtryk. Nogle af deltagerne var oppe i det øverste tårn, hvorfra der var en fantastisk udsigt over området. Vi endte så i kælderen, der ville være meget velegnet til vin- eller ølsmagninger, men det må vente til en anden gang.

Så blev vi kørt – den meget korte strækning – til Gjerrild Kro, hvor der ventede en meget veltillavet og velsmagende frokost – hertil behøvedes ingen guider.

Igen ombord på bussen kørte vi de ca. 300 m til Gjerrild Kirke, hvor vi blev sat ind i de specielle kalkmalerier af endnu en meget kompetent guide: den altid veloplagte og meget entusiastiske Vilfred Friborg Hansen, der med stor indlevelse fortolkede, hvad han så.


Vi kørte derefter lidt længere til Rimsø Kirke, hvor vi efter at have set Danmarks længste og ældste præstegård betragtede den helt specielle runesten – igen smukt fortolket af Vilfred, hvorefter vi gik tæt på kirken og så mange spændende detaljer, som vi måske ikke selv havde opdaget.

Sluttelig kørte vi tilbage til Ebetloft, hvor vi var kl. ca. 17 efter en meget begivenheds-rig dag.Museumsforeningen for Ebeltoft og Omegn 

Juulsbakke 1 - 8400 Ebeltoft

Mail:  info@ebeltoftmuseumsforening.dk